Image

Beste cultuurliefhebber,

We leven in onrustige tijden, het slechte nieuws valt dagelijks via de media onze huiskamer binnen. Hoe ga je daar als mens mee om? Cultuur en muziek in het bijzonder kunnen hierbij zeker helpen.

Marnixring Dendermonde heeft daarom het initiatief genomen om een concert te organiseren waarin we oorlog en onderdrukking aanklagen, maar vooral de veerkracht tonen van mensen in moeilijke tijden en de menselijke en muzikale schoonheid die dit kan opleveren.

Voor de muziekkeuze hebben we ons vooral laten inspireren door componisten die in moeilijke tijden elk op hun manier schoonheid creëerden. De titel verwijst naar het werk L'Homme Désarmé van de Vlaamse componist Johan Duyck, waar rond we het programma opgebouwd hebben.

Het kamermuziekensemble Musami zal u niet onbekend zijn van vorige concerten van Marnixring Dendermonde. Lore Binon is dé sopraan van het moment. Met haar schitterende gouden stem die alle genres aankan, van chanson tot opera, maakt ze internationaal furore.

We beloven u dus een prachtig gevarieerd concert, met pakkende en ook hoopvolle muziek.

Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van Marnixring Dendermonde maar u kan ook reserveren door overschrijving van 25 euro op BE32 4467 6373 5102 van Marnixring Dendermonde, met vermelding van naam en telefoonnummer.

Na het concert wordt u een receptie aangeboden.

Warm aanbevolen!

Namens Marnixring Dendermonde

Over dit bericht

Ring:
Dendermonde Ros Beiaard

Auteur:
Erik Derveaux

Gepubliceerd op:
25 February 2024 11:45