Image

Beste Marnixvriend,

We nodigen jou van harte uit op onze ledenvergadering op donderdag 27 juni om 19.30 uur, in restaurant De kleine Waarheid in Bambrugge (Oudenaardsesteenweg 552).

Onze gast is historicus Joren Vermeersch die met 'Vlaanderens waanzinnigste eeuw 1297-1385' een bestseller heeft geschreven. In een wervelende romanstijl vertelt hij het verhaal van Vlaanderens waanzinnigste eeuw, van de uitbraak van de oorlog met Frankrijk in 1297 tot de Bourgondische machtsovername in 1384. Dat doet hij niet vanuit het perspectief van de hoge heren, dat al te vaak werd verteld, maar door de ogen van de kleine man. Hoe gingen de wevers, boeren, vissers en herbergiers van Vlaanderen om met de horror van de oorlog? Hoe reageerden zij op het knagende gevoel van honger en de angst voor de Zwarte Dood?

Alle verhalen en personages in het boek zijn gebaseerd op reΓ«le personen en gebeurtenissen, de vrucht van jaren opzoekingswerk. Van klimaatrampen tot collaboratie en repressie, van economische bloei tot crisis, van verdorvenheid tot verhevenheid: door de epische gebeurtenissen heen krijgt de lezer een Vlaanderen te zien dat soms akelig vergelijkbaar is met de moderne tijd.

Voor onze Ring zal hij focussen op de Gentse Opstand.

Niet-leden dienen in te schrijven via marnixring.aalst@gmail.com.

Kostprijs is 55 euro voor aperitief, voor- en hoofdgerecht, dranken en koffie inbegrepen.

Er is een parking achteraan het restaurant.

Graag tot dan!

Praktische informatie

Organisator:
Aalst Denderend Land

Startdatum:
27 June 2024 19:30

Einddatum:
27 June 2024 19:30