Image

Marnixring Brugge Gruuthuse bestaat in 2023 50 jaar! Om dat te vieren organiseerden wij een mooi concert. 

Op de frisse sfeervolle middag van 22 oktober 2023 vond het langverwachte optreden van het Bladelin-ensemble plaats in de Sint-Jozefkerk te Brugge. Het beloofde een middag vol muzikale pracht te worden. Het Bladelin-ensemble, bekend om zijn excellente uitvoeringen van vroege muziekstukken, wist de hoge verwachtingen ruimschoots in te lossen.

De Sint-Jozefkerk bood een passende en sfeervolle setting voor dit bijzondere evenement. De kerk was gevuld met een enthousiast publiek, bestaande uit leden van verschillende Marnixringen, muziekliefhebbers en geïnteresseerden die speciaal voor deze gelegenheid waren samengekomen. 
Het Bladelin-ensemble, onder leiding van dirigent Patrick Beuckels, opende de middag met een indrukwekkend repertoire van vroege muziek tot heden, afgewisseld met poëzie onder het samenvattende thema ‘Curieuze vrouwen’.
De uitvoering van de muziek was ronduit adembenemend. Het ensemble wist de complexe polyfonieën en harmonieën van de composities met precisie en emotie te brengen. De stemmen en piano versmolten tot een aangrijpend geheel dat de luisteraars meenam op een muzikale reis door de geschiedenis.
Het publiek reageerde met enthousiasme op het optreden, met een langdurig en welverdiend applaus na de uitvoering. Tijdens het laatste stuk van de middag ‘Muerto de amor’ van Aryna Tsytlianok, werd de emotionele kracht van muziek en poëzie op indrukwekkende wijze overgebracht.
Het optreden van het Bladelin-ensemble in de Sint-Jozefkerk was een onvergetelijke ervaring en eerbetoon aan onze rijke muzikale geschiedenis. Het ensemble slaagde erin om de tijdloze schoonheid van muziek te vangen en het publiek te betoveren. Dit evenement was niet alleen een hoogtepunt in de lustrumviering van MR Brugge Gruuthuse, maar ook een buitengewone viering van kunst, geschiedenis en cultuur. 


En uiteraard… geen aperitiefconcert zonder aperitief. Na afloop van het concert bood onze Marnixring alle toehoorders een aperitiefglaasje aan. Zo kon elke aanwezige samen met ons klinken op nog eens 50 jaar!

De opbrengsten van dit concert worden integraal gebruikt om onze sociale projecten mogelijk te maken. Zo kunnen we ook de volgende jaren het unieke Jeugdpoëziefeest verder ondersteunen. 

Over dit bericht

Ring:
Brugge Gruuthuse

Auteur:
Joris De Sutter

Gepubliceerd op:
25 October 2023 13:40