Image

Beste Marnixringlid of -sympathisant

Wij nodigen u graag uit op de jaarlijkse wijnproeverij van Marnixring Mechelen Gaston Feremans. We brengen deze keer de regio’s van Spanje naar het prachtige Sint-Michielskasteel in Sint-Katelijne-Waver. Tijdens de proeverij nemen we u mee naar de Rioja, Baskenland, Catalunya, de Rias Baixas en Andalucia.

Dit jaar gaat de integrale opbrengst opnieuw naar de organisatie van Lies De Nyn die, via het merk MOKSI, veilige huidverzorgingsproducten voor kankerpatiënten ontwikkelt en verspreidt.

We voorzien op 21 juli vanaf 17:30u een 5 gangen-menu. Bij elk gerecht wordt passende wijn voorzien. Bij mooi weer eten we in open lucht op het prachtige terras in het kasteelpark.

De wijndegustatie wordt geleid door de Mechelse sommelier Werner Van Bael van Pops & Spirits. De wijnen worden geselecteerd door Xpertvinum uit Leest.

We gaan op reis door de Spaanse regio’s, waarbij we in Catalunya starten. Via tussenstops in Andalucia, Euskadi (Baskenland), Galiza (Galicië), País Valencià, La Rioja, Navarra, en nogmaals Catalunya, arriveren we uiteindelijk in Asturias.


Het wordt een boeiende en afwisselende ontdekkingsreis, waarbij we de ene keer gekende en dan weer eens avontuurlijke wijnen proeven, een tiental in totaal.

U kunt de geproefde wijnen aankopen. We rekenen een kleine marge op de kostprijs van de proeverij en de verkoop van de wijnen, die we integraal aan het goede doel schenken.

Voor deelname aan deze exquise proeverij vragen we 75,- euro per persoon. In de prijs zijn de gedegusteerde wijnen alsook het 5-gangenmenu, water en koffie inbegrepen.

Leden en sympathisanten van onze Ring kunnen eenvoudigweg inschrijven door uiterlijk op woensdag 12 juli 2023 onderaan hun persoonlijke uitnodiging op de gele 'Inschrijven'-knop te klikken, dan wel op de rode 'Niet deelnemen'-knop. Na 'Inschrijven' verschijnt er een venster, waar u het aantal deelnemers in uw gezelschap kunt opgeven en evt. of u wenst gebruik te maken van de pendeldienst.

Bent u nog niet geregistreerd als sympathisant van onze Ring en wilt u in de toekomst rechtstreeks uitgenodigd worden voor onze open activiteiten? Dat kan door hier uw contactgegevens achter te laten.

Wie deze uitnodiging niet rechtstreeks ontving, dient zijn/haar aanwezigheid aan onze protocolmeester Yves te melden (yves.leurquin@skynet.be - 0491 90 50 45) uiterlijk op woensdag 12 juli 2023. U kunt uw inschrijving bevestigen door uw bijdrage vooraf te storten op IBAN BE51 7330 1097 3962 op naam van “Marnixring Mechelen Gaston Feremans”, met vermelding van uw naam en “wijnproeverij”.

We hopen van harte u te mogen verwelkomen op deze heerlijke degustatie!

Bijkomende informatie

Het Sint-Michielskasteel

U vindt alle informatie over het kasteel op: https://www.kasteelsintmichiels.be/

Parking

Het kasteel heeft een uitgebreide parking ter beschikking

Transport

We leggen vanuit Mechelen een pendeldienst in. Gelieve op voorhand aan te geven of u van deze dienst gebruik wenst te maken en met hoeveel personen.

Er zijn twee plaatsen waar u kunt opgepikt worden (en teruggebracht): het station van Mechelen en het Rode Kruisplein. Uitzonderingen op deze regel kunnen uitzonderlijk toegestaan worden indien haalbaar.

We vragen voor deze service een kleine tussenkomst van 5 euro per persoon. Deze bijdrage kan samen afgerekend worden met de betaling van uw inschrijving voor de wijnproeverij.

Wie niet op het ledenplatform kan inschrijven voor de pendeldienst, contacteert Bart De Nijn (bart.de.nijn@telenet.be- tel 015 41 89 24 - GSM 0473 81 23 88)

Over dit bericht

Ring:
Mechelen Gaston Feremans

Auteur:
Erwin Storms

Gepubliceerd op:
8 May 2023 00:00