Image

Adieu pépé Clincke! Van hert'n è-condoleerd' bulkt van de dolkomische volkse fragmenten, maar steunt op een verscholen tedere ondergrond. Net iets voor Flor Barbry's Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen. Marnixring Veurne Zannekin sponsort de voorstelling op vrijdag 12 februari 2016 om 20.00 uur te POPERINGE in toneelzaal "Oud Vlaenderen" op de markt.



Adieu pépé Clincke!


We kennen het allemaal: het gekibbel onder de nakomelingen bij het overlijden van opa of oma. Van horen zeggen. Bij het overlijden van Pépé Clincke is het niet anders. Of misschien wel erger. Want zijn nakomelingen zijn echte Clinckes: rauw, ongepolijst, rad-van-tong, met hier en daar een hoek af. Marcial, Martin, Mario en Magda: volkse figuren, ruwe bolsters maar met een hart voor elkaar. Af en toe toch. En de schoonfamilie- Mireille en Gina - is nu niet bepaald de lijm die de familie samenhecht. Op het eerste zicht brengt enkel de kleindochter, Bianca, wat licht in de duistere familiebanden. Alhoewel...

De passage van een dokter, een begrafenisondernemer en een antiquair zorgen bovendien voor hilarische momenten in het ouderlijk huis van de Clinckes, de bakermat van de familiebanden, die door gehakketak een onzekere toekomst tegemoet gaat. Wat zal de Clinckes uiteindelijk samenhouden? Of lukt dat niet?' Van hert'n è-condoleerd' bulkt van de dolkomische volkse fragmenten, maar steunt op een verscholen tedere  ondergrond. Net iets voor Flor Barbry's Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen.

 

Marnixring Veurne Zannekin sponsort de voorstelling op vrijdag 12 februari 2016 om 20.00 uur te  POPERINGE in toneelzaal "Oud Vlaenderen".

 

Kaarten te krijgen bij Hans Pattyn

Over dit bericht

Ring:
Veurne Zannekin

Gepubliceerd op:
13 January 2016 23:32