Image

Zaterdag 14 mei 2022. Marnixring Dendermonde Ros Beiaard geeft de Prudens van Duyseprijs aan Dietrich van Akelyen op zaterdag 14 mei om 20uur in de Sint-Egidiuskerk in Sint-Gillis-Dendermonde


De leden van Marnixring Dendermonde Ros Beiaard reiken de Prudens van Duyseprijs uit aan “personen of verenigingen die hebben geijverd voor de handhaving of de verspreiding van het Nederlandse erfgoed of die een belangrijke bijdrage hebben geleverd tot de Vlaamse bewustwording”. De keuze van de laureaat gebeurt op pluralistische basis, zonder onderscheid van politieke of filosofische overtuiging en kadert perfect in het gedachtengoed van de Marnixring.
Vanaf de twaalfde editie is de prijs geëvolueerd naar een opdrachtwerk in een telkens wisselende discipline van de kunst of van de wetenschap. Voor de vijftiende editie, die er aan komt in 2020, kreeg de jonge Zeelse componist Dietrich Van Akelyen  de opdracht om een compositie voor koor en orkest te schrijven, gebaseerd op oude Dendermondse volksliederen uit de ommegang.

Uitreiking om 20uur in de Sint-Egiuskerk, Sint-Gillislaan in Dendermonde na het concert "Waar de Dender mondt".

Over dit bericht

Ring:
Dendermonde Ros Beiaard

Gepubliceerd op:
6 February 2022 00:30