Image

Beste Marnixringlid of -sympathisant

Wij nodigen u graag uit op de jaarlijkse wijnproeverij van Marnixring Mechelen Gaston Feremans. Dit jaar bestaat onze serviceclub 20 jaar. Om dit lustrum passend te vieren brengen we deze keer de wijnregio’s van hét wijnland bij uitstek, Frankrijk, naar het prachtige Sint-Michielskasteel in Sint-Katelijne-Waver.

De integrale opbrengst van de wijnproeverij gaat dit jaar naar de vzw Villa Praline. Deze organisatie is ontstaan uit de samenwerking van ouders die elk een kind met een beperking hebben. Hoewel elk kind uniek is, in een andere leerfase zit en verschillende mogelijkheden heeft, is er één grote gemeenschappelijke vraag die elke ouder zich stelt: “Wat na school?” Vanuit deze bezorgdheid creëerden ze een antwoord op maat van de kinderen.

We voorzien op 21 juli vanaf 17:30u een 5 gangen-menu. Bij elk gerecht wordt passende wijn voorzien. Bij mooi weer eten we in open lucht op het prachtige terras in het kasteelpark.

De wijndegustatie wordt geleid door de Mechelse sommelier Werner Van Bael van Pops & Spirits.

We maken een rondreis door de Franse wijnregio’s, in navolging van de Ronde van Frankrijk (die dit jaar eindigt op 21 juli). Het wordt een boeiende en afwisselende ontdekkingsreis, waarbij we naast gekende ook avontuurlijke wijnen proeven, een negental in totaal.

U kunt de geproefde wijnen aankopen. We rekenen een kleine marge op de verkoop van de wijnen, die we integraal aan het goede doel schenken.

Voor deelname aan deze exquise proeverij vragen we 75,- euro per persoon. In de prijs zijn de gedegusteerde wijnen alsook het 5-gangenmenu, water en koffie inbegrepen.

Leden en geregistreerde sympathisanten van onze Ring kunnen eenvoudigweg inschrijven door uiterlijk op vrijdag 12 juli 2024 onderaan deze persoonlijke uitnodiging op de gele Inschrijven -knop te klikken, dan wel op de rode Niet deelnemen -knop.
Na Inschrijven verschijnt er een venster, waar u evt. kunt aangeven of uw partner en/of anderen u zullen vergezellen. Als u anderen inschrijft, graag hun naam in het commentaarvakje zetten i.v.m. de tafelschikking.

OPGELET! Stuur deze persoonlijke uitnodiging niét door, daarmee kan nl. uw eigen respons overschreven worden door wie uw uitnodiging ontvangt. Indien u iemand wenst te informeren over deze proeverij, kopieer dan alleen deze link:

www.marnixring.org/nl/site/ringen/mechelen-gaston-feremans

Bovenaan die webpagina kan men zichzelf registreren als sympathisant, onderaan staan de toekomstige open ledenvergaderingen.

Wie deze uitnodiging niet rechtstreeks ontving, dient zijn/haar aanwezigheid aan onze protocolmeester Bart te melden (bart.de.nijn@telenet.be - GSM 0473 81 23 88) uiterlijk op vrijdag 12 juli 2023. Uw inschrijving is pas bevestigd wanneer uw bijdrage overgemaakt is op IBAN BE51 7330 1097 3962 op naam van “Marnixring Mechelen Gaston Feremans”, met vermelding van uw naam en “wijnproeverij”.

We hopen van harte u te mogen verwelkomen.

Met zonnige groeten
Namens het bestuur van Marnixring Mechelen Gaston Feremans
Het bestuur

Bijkomende informatie

Het Sint-Michielskasteel

U vindt alle informatie over het kasteel op: https://www.kasteelsintmichiels.be/

Parking

Het kasteel heeft een uitgebreide parking ter beschikking

Transport

We leggen vanuit Mechelen een pendeldienst in. Gelieve op voorhand aan te geven of u van deze dienst gebruik wenst te maken en met hoeveel personen.

Er zijn twee plaatsen waar u kunt opgepikt worden (en teruggebracht): het station van Mechelen en het Rode Kruisplein.

We vragen voor deze service een tussenkomst van 10 euro per persoon. Deze bijdrage moet samen afgerekend worden met de betaling van uw inschrijving voor de wijnproeverij. Pas na ontvangst van de betaling zal uw vervoer ingepland worden.

Wie niet zelf op het ledenplatform kan inschrijven voor de pendeldienst,doet dit bij Bart De Nijn (bart.de.nijn@telenet.be - tel. 015 41 89 24 - GSM 0473 81 23 88).

Praktische informatie

Organisator:
Mechelen Gaston Feremans

Startdatum:
21 July 2024 17:30

Einddatum:
21 July 2024 21:30