Image

MARNIXRING ANTWERPEN CENTRUM

nodigt u van harte uit voor de “Dag van de Vriendschap” op zaterdag 8 juni 2024

voor een belevenis aan de oevers van de Schelde in het teken van de grote emigratie die zich in Antwerpen heeft afgespeeld van het einde van de 19de eeuw tot 1934 !

Beste Marnixvrienden,

Door het hoofdbestuur werd voorgesteld om dit jaar opnieuw de traditie van “Dag van de Vriendschap” te hernemen. MARNIXRING ANTWERPEN CENTRUM heeft de eer dit te mogen organiseren voor vijf ringen die werden samengebracht door het lot en rekening houdend met afstanden: Marnixring Antwerpen Centrum - Marnixring Brussel Kats - Marnixring Land van Loon – Nieuw Eyck -Marnixring Lieven Gevaert - Marnixring Diest Oranjestad.

We willen er een aangename, luchtige, economisch verantwoorde en vooral boeiende dag van maken in Antwerpen. Alles binnen loopafstand van elkaar, perfect bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Ook zij die moeilijk te been zijn, zijn zeer hartelijk welkom en we zullen kijken om dit met de lokale leden op te vangen waar mogelijk met eigen vervoer.

Programma

  • Om 10.30u bezoeken we met een gids het Eugeen Van Mieghem museum. Deze Vlaamse schilder was de kunstenaar van de gewone mens in een wereldhaven: migranten, buideldragers, havenmeisjes, kinderen, schippers, hoertjes en zwervers... In het museum kan u een 200-tal werken in diverse technieken uit het oeuvre van Eugeen Van Mieghem (1875-1930) bewonderen.kijk alvast eens op https://www.okv.be/museum/euge...

  • Vanaf 12.15u is het tijd voor een aperitiefje en broodjeslunch. We hebben hiervoor uitzonderlijk toegang gekregen tot de raadzaal in het prachtige Redershuis waar vroeger het gekende restaurant “La Rade” gehuisvest was. Een unieke kans !
  •  Na de lunch bezoeken we om 15.00 u het Red Star LINE Museum, opnieuw met gidsen zodat alles prima kan gekaderd worden. Einde voorzien op 16.30ukijk alvast eens op https://redstarline.be/nl/cont...

Waar begint het, hoe parkeren en hoe op de diverse locaties geraken ?

We verzamelen om 10.00 u te Ernest Van Dijckkaai 9, 2000 Antwerpen, aan het Eugeen van Mieghem Museum

De dichtstbijzijnde parking is Q-park Godefriduskaai te Zeevaartstraat 11, 2000 Antwerpen https://www.q-park.be/nl-be/pa...

Alle volgende bezoeken liggen op minder dan anderhalve kilometer van elkaar op 15-20 min stappen. Dit verloopt langs enkele mooie monumenten van de stad en waarbij enkele leden van onze Ring met plezier deze wandeling zullen begeleiden en stofferen !

Hoe inschrijven ?

Om iedereen de kans te geven aan de “Dag van de Vriendschap” deel te nemen naar believen, hebben we de inschrijvingen modulair opgesteld. Je kunt apart voor elk deel inschrijven.

kostprijs per persoon

aantal deelnemers

A

10:30

geleid bezoek in het Eugeen van Mieghem Museum en het REDERSHUIS

Ernest Van Dijckkaai 9, 2000 Antwerpen

15 €

B

12:15 – 14:15

aperitief en broodjesmaaltijd in de Raadzaal in het REDERSHUIS

20 €

C

15:00 – 16:30

geleid bezoek aan het Red Star LINE Museum, Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen

15 €

totaal: …………………….….. x aantal personen: ………………..…… €

bedrag te storten op rekeningnummer van de MRAC BE 55412812517144 met vermelding van uw naam en hierbij te noteren A , B of/en C en het aantal personen.

We hopen jullie met velen te mogen ontvangen en jullie te leren kennen!

Van harte welkom,

Het bestuur van Marnixring Antwerpen Centrum

Jan Verlooy, Peter Beevers, Dirk Devriendt, Chris Vermeersch en Nico Verheyden

Praktische informatie

Organisator:
Antwerpen Centrum

Startdatum:
8 June 2024 10:00

Einddatum:
8 June 2024 10:00