Image

Marnixring Lieven Gevaert organiseert een liedrecital met muziek van Mortelmans en Grieg

Uitvoerders zijn Hendrickje Van Kerckhove en Nicolas Callot.

Voor zij die HENDRICKJE VAN KERCKHOVE niet kennen: zij studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en vervolmaakte zich aansluitend bij de Operastudio Vlaanderen en de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze door Susanne Eken en José Van Dam gecoacht werd. Ondertussen soleerde ze bij de Wiener Festwochen en het Festival van Aix-en-Provence. Ze vertolkte rollen bij de Bayerische Staatsoper te München, de opera Tel-Aviv, het Liceu te Barcelona, de Munt, Theater an der Wien, de Staatsoper unter der Linden Berlin, de Nederlandse Opera Amsterdam, het Concertgebouw Amsterdam en de Vlaamse Opera.

Sopraan Hendrickje van Kerckhove lijkt vooral gericht op de internationale oratorium- en operascène, nauwelijks op niet-orkestrale liederen.

Haar Vlaams liedrepertoire beperkt zich tot een zeer verdienstelijke CD uit 2006 met twintig Mortelmans-liederen. Ook haar CD uit 2017 met Grieg-liederen oogstte enorm veel succes.

De laatste decennia volgden meerdere pianisten elkaar op, maar met Nicolas Callot vormt ze nu al vele jaren een min of meer vast gelegenheidsduo. Het duo stond onder meer in voor de grote liedrecital-serie bij de Singel in een fel opgemerkte liederavond met liederen van Grieg, Schumann en Richard Strauss en bij AMUZ (Antwerpen)

Het gelegenheidsduo zal u in een avondvullend programma een selectie uit de CD’s van 2006 en 2017 ten berde brengen.

Kaarten voor dit liedrecital kan u bestellen @30 € via de aangeboden producten onderaan deze pagina of telefonisch op 0473/63.69.32

Praktische informatie

Organisator:
Lieven Gevaert

Startdatum:
14 June 2024 19:45

Einddatum:
14 June 2024 22:45