Image

Beste Marnixvrienden

Marnixring Lieven Gevaert nodigt u graag uit op de lezing van Prof. Emmanuel Waegemans over De Krim.

De bijeenkomst vindt plaats in het RAS (Restaurant Aan de Stroom – Ernest Van Dijckkaai 37 - 2000 Antwerpen).

Het aperitief schenken we vanaf 19:30 uur in, waarna ons een feestelijke maaltijd wordt voorgezet. Na het hoofdgerecht volgt de voordracht.

Onze spreker is emeritus hoogleraar aan de KU Leuven. Hij bestudeert o.a. de Russische emigratie, de Russisch-Nederlands-Belgische betrekkingen en de Russische literatuur. Hij is ook voorzitter van het Filip De Pillecyncomité.

Zijn Geschiedenis van de literatuur in Rusland - voor het eerst verschenen in 1986 - heeft al verscheidene edities gekend en is ondertussen uitgegroeid en erkend als een onmisbaar naslagwerk en studieboek voor iedereen die zich voor de Russische cultuur interesseert.

In 2022 publiceerde Prof Waegemans ook het boek “De Russische Krim: Geschiedenis van een betwist schiereiland”

Tijdens deze avond zet onze spreker de bonte en complexe geschiedenis van het schiereiland de Krim uiteen en verklaart hij waarom het voor de Russen zo belangrijk is en waarom ze bereid zijn er voor ten oorlog te trekken.

Iedereen die een dieper begrip nastreeft met betrekking tot De Krim en het huidige conflict in Ukraine is van harte uitgenodigd op deze avond.

  • Leden van Marnixring Lieven Gevaert dienen hun eventuele Afwezigheid te melden via de antwoordknoppen uiterlijk op donderdag 8 Februari.
  • Leden van andere Marnixringen dienen hun Aanwezigheid te bevestigen via de antwoordknoppen uiterlijk op donderdag 8 Februari.

Het staat alle Marnixleden vrij om niet-leden uit te nodigen c.q. mee te brengen maar vergeet dan niet de namen van deze gasten tijdig mee te delen. We vragen voor deelname van gasten aan dit vriendenmaal en aansluitend de voordracht een bijdrage in de onkosten van 75 euro per persoon. Dit is inclusief aperitief, 3 gangen menu (voor- en hoofdgerecht, dessert), alle dranken, koffie met versnaperingen.

OPGELET!  Stuur deze persoonlijke uitnodiging niét door, daarmee kan nl. uw eigen respons overschreven worden door wie uw uitnodiging ontvangt. Indien u iemand wenst te informeren over deze activiteit, kopieer dan alleen deze link:

www.marnixring.org/nl/site/ringen/lieven-gevaert

Wie deze uitnodiging niet rechtstreeks ontving dient zijn/haar aanwezigheid aan onze protocolmeester Aldo Gargiulo te melden (Tel 0473/63.69.32) uiterlijk op 8 Februari 2024.

We hopen van harte u te mogen verwelkomen op deze vergadering.

Met vriendelijke groeten
Het bestuur van Marnixring Lieven Gevaert

Praktische informatie

Organisator:
Lieven Gevaert

Startdatum:
12 February 2024 19:30

Einddatum:
12 February 2024 23:00