Image

Maandvergadering met partners en gasten. De vergadering begint vroeger dan gewoonlijk: om 19 uur. Na het aperitief volgt eerst de spreekbeurt. Pas daarna gaan we aan tafel.

Een vlaag van natte hond wurmt zich door dikke blauwe wierookwolken in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De penetrante geur van lijken in ontbinding vermengt zich met de parfumwalm van opgetutte kooplui. Aan een van de tientallen zijaltaren rinkelt voor de honderdste keer een bel. Orgelspel en klokkengelui overstemmen de kreet van een marktkramer bij het portaal. In het schemerduister, langs monumentale schilderijen en fluwelen gordijnen, turen heiligen naar de wirwar van kerkgangers. En wat te denken van de vrouwen die afgehakte vingers onder het altaar verstoppen?

Kunsthistorica Dr. Wendy Wauters (°1983) behaalt in 2005 haar master Beeldende Kunsten aan St. Lukas Brussel. Na een loopbaan als art director gaat ze van start met de studie Kunstwetenschappen (KU Leuven).
Vanaf oktober 2017 werkt Wauters aan de KU Leuven als doctoraatsstudente Kunstwetenschappen. Haar proefschrift, getiteld De beroering van de religieuze ruimte. De belevingswereld van de kerkganger in de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekerk, ca. 1450-1566, zal nieuw licht werpen op de oorspronkelijke ruimtelijke, rituele en sensoriële omgang met ondergewaardeerde liturgische objecten.
In 2018 werd Wauters’ masterscriptie bekroond met de Frans Olbrechtsprijs.

Praktische informatie

Organisator:
Dendermonde Ros Beiaard

Startdatum:
20 June 2024 19:00

Einddatum:
20 June 2024 23:00