Marnixring Ronse Taalgrens nodigt U van harte uit op vrijdagavond 22 september rond 'De Ziel van Parijs", een dubbelgesprek met Dirk Velghe (Mediafin), auteur van de bestseller "De Ziel van Parijs" (4de druk!) en Simon Demeulemeester (Knack, adjunct-hoofdredacteur).

Dirk en Simon zullen Parijs in al haar facetten 'belichten' tijdens een gesprek, gevolgd door een Walking Dinner (all-in formule). Een ideaal moment om met Dirk en Simon het gesprek verder te zetten.

Start: 19u00 stipt op vrijdagavond 22 september 2023

Prijs: 60 EUR per persoon. 

Graag inschrijven (en betalen) via de webpagina Marnixring Ronse Taalgrens:

https://marnixringronse.org/bo...

Met De ziel van Parijs transformeer je jezelf van liefhebber tot kenner van de lichtstad. Met zijn bijzondere aandacht voor de verbanden tussen mensen, plekken en gebeurtenissen neemt Dirk Velghe je mee op een wervelende ontdekking door de geschiedenis van Parijs. Feiten, plaatsen en personages komen hier tot leven alsof je erbij bent. Op die wijze vergeet je ze nooit meer, zodat je ze op jouw beurt als kenner kan vertellen aan nieuwe liefhebbers.

In dit boek overtreft de werkelijkheid altijd de fictie, de waarheid altijd de mythe. Maak je op voor een persoonlijke ontmoeting met inquisiteurs en filles à la cuisse légère, impressionisten en kunstdieven, oplichters en bankiers, gifmengsters en chirurgijnen, collaborateurs en résistants, kubisten en anarchisten, schildersmodellen en conservatrices, terroristen en duellisten, hugenoten en katholieken, misdadigers en beulen. In hoogst intrigerende en vaak vergeten geschiedenissen zoals ‘De zaak-Chanel-Wertheimer’, ‘De gele trui van Lenin’ en ‘De verkoop van de Eiffeltoren’ komen honderden Parijse zielen weer tot leven achter de gevels, in passages of stegen, op pleinen en langs de avenues en de boulevards van de lichtstad.

In De ziel van Parijs proeft de lezer de eigenzinnige oogst van iemand die, na vele seizoenen in zijn lievelingsstad, nog steeds verrukt is door haar vruchten. Dirk Velghe vertelt feiten en verhalen over bijzondere mensen en gebeurtenissen die Parijs inkleurden, soms met verf, soms met bloed. Geschiedenissen zoals alleen een echte Parijzenaar ze kan vertellen. Luchtig maar altijd diep onderbouwd geeft Velghe een geheel nieuwe twist aan de geschiedenis van Parijs. Zijn no-nonsense proza en narratieve flair staan garant voor meeslepende lectuur.

Van dit boek werd een succesvolle podcast gemaakt, die je kan beluisteren via www.tijd.be/podcasts/de-ziel-van-parijs.

Praktische informatie

Organisator:
Ronse Taalgrens

Startdatum:
22 September 2023 19:00

Einddatum:
22 September 2023 19:00