Klein Brabant (in oprichting)De benaming Klein-Brabant stond vroeger in brede, economische zin voor de streek aan de rand van Binnen-Vlaanderen, in het zuidwesten van de provincie Antwerpen, het noordwesten van Vlaams-Brabant en het oosten van Oost-Vlaanderen, meer bepaald het gebied tussen de Schelde te Baasrode en de Zenne; van de Rupel te Boom tot de lijn die Aalst en de Dender met Vilvoorde verbindt.


Die ruimere streek, gelegen tussen Dender, Schelde, Rupel, Zenne, ten noorden van de lijn Aalst-Vilvoorde, is een zeer vlak gebied dat volkskundig eerder de voortzetting van de Antwerpse Kempen is, waarvan echter de geografische kenmerken ten zeerste aan die van Binnen-Vlaanderen herinneren; ze bevat zeer veel klei en wordt daarom Klein-Brabant genoemd. De tuinbouw en de pluimveeteelt hebben er een grote vlucht genomen, dank zij de nabijheid van grote steden, die uitstekende afzetgebieden zijn.


Volgens de Winkler Prins Encyclopedie van Vlaanderen behoren, naast de huidige fusiegemeenten Bornem en Puurs-Sint-Amands, ook Leest, Blaasveld, Tisselt, Willebroek, Steenhuffel, Ramsdonk en Londerzeel tot Klein-Brabant. (Wiki)

Info

Ringnummer
76

Datum van opname
30/01/2019

Maandelijkse vergadering
4de donderdag 19 uur

Naam van bankinstelling
KBC

Rekeningnummer
BE94 7360 5731 2314

Peterring 1
MR Mechelen Gaston Feremans

Peterring 2
MR Brigand

Vergaderplaats

E-mail
mr.klein.brabant@gmail.com

Laatste nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten gevonden

Bekijk alle nieuwsberichten