Image

De Marnixring werd gesticht op 3 december 1968 en draagt met trots de naam van Filips van Marnix, heer van Sint-Aldegonde. Diens exacte geboortedatum te Brussel in 1540 kennen we niet met zekerheid maar wel zijn sterfdatum te Leiden op 15 december 1598. Dit betekent dat wij dit jaar ons elfde lustrum vieren en tevens het overlijden van Marnix herdenken, 425 jaar geleden.

Noteer daarom alvast in je agenda 

Zaterdag 7 OF Zondag 8 oktober 2023 FAMILIEDAG 

Programma

Zaterdag 7/10 van 12.00 uur tot 13.30 uur OF Zondag 8/10 van 13.00 uur tot 14.30 uur. 

Geleid bezoek (naar keuze) aan het kasteel van Bornem, bewoond door graaf John de Marnix de Sainte-Aldegonde met de orangerie en de unieke koetsenverzameling. Ofwel de prachtig gerestaureerde Cistercienzerabdij van Bornem.

Zaterdag 7/10 om 14.30 uur OF zondag 8/10 om 15.30 uur STIPT afvaart in Temse. 

Inscheping op de Schelde in Temse (Wilfordkaai) aan boord van de Verdi voor een muzikale boottocht met buffet. Met de Marnixvlag in de mast varen we naar Antwerpen en bezingen de lichtjes van de Schelde in het Deurganckdok. Terug in Temse rond 21.30 of 22.30 uur.

De deelnameprijs voor de ganse dag bedraagt € 75,- per persoon. Een uitnodiging met het gedetailleerd programma volgt binnenkort.

!!! Opgelet het aantal deelnemers is beperkt tot 230 per dag. Wees er dus snel bij om in te schrijven van zodra je de uitnodiging ontvangt. Tickets kunnen gekocht worden vanaf maandag 24 juli om 12 uur via deze link.

________________________________________

Zaterdag 16 december 2023 ANTWERPEN

Programma

10.30 uur

Bloemenhulde aan het monument van Marnix van Sint-Aldegonde en Willem van Oranje in het plantsoen achter het KMSKA met muzikale omlijsting en heildronk.

14.00 uur

Colloquium Onze taal – onze identiteit in het Provinciegebouw.

Eminente sprekers denken samen met ons na over thema’s als identiteit, prof. Rik Torfs, actuele bedreigingen van onze taal, An De Moor, en nieuwe maatschappelijke fenomenen als wokisme-taaldwang-deugspraak, (spreker nog te bepalen).

Het muzikaal ensemble Etalamoei zingt Geuzenliederen uit de tijd van Marnix van Sint-Aldegonde.

Ons colloquium wordt besloten met een receptie en een vriendenmaal.

Het gedetailleerd programma met alle praktische informatie volgt later maar reserveer nu al de datum.

Dirk Van Besien                                            Peter De Vos

algemeen voorzitter                                     algemeen protocolmeester

Over dit bericht

Ring:
MRIS

Auteur:
Marc Bulté

Gepubliceerd op:
3 June 2023 15:50