Image

Op 10 januari 2023 kreeg Marnixring Mechelen Gaston Feremans er een broertje bij: Marnixring Mechelen Heerlijkheid* werd opgestart.

Stichtende leden Wim Jorissen (voorzitter), Erik Binst (ondervoorzitter), Johan Buttiens (protocolmeester), Wim Van der Donckt (penningmeester) en Eric Verbiest (secretaris) ontvingen het bezoek van Algemeen Protocolmeester MRIS Peter De Vos, en de voorzitters van de peterringen Jürgen Constandt (Marnixring Mechelen Gaston Feremans) en Koen Van Cleemput (Marnixring Voorkempen Pater Stracke) .

Voorzitter Wim Jorissen gaf de eregasten een korte uitleg over het ontstaan, de intenties en het programma van de nieuwe ring, waarna Jürgen Constandt een boeiende uiteenzetting gaf over de organisatie en werking van Marnixring Internationale Serviceclub VZW en ook de vele vragen van de ringleden beantwoordde.

Tenslotte genoten alle aanwezigen van een ‘heerlijke’ maaltijd, waarmee de nieuwe ring meteen haar naam alle eer aandeed!

Wim Jorissen,

Voorzitter Marnixring Mechelen Heerlijkheid

(*) De Heerlijkheid Mechelen was tot 1795 een zelfstandige heerlijkheid bestaande uit de stad Mechelen en enkele omliggende gemeenten. De landvoogdes Margaretha van Oostenrijk resideerde in Mechelen, dat daardoor het statuut van hoofdstad van de Nederlanden kreeg.

Over dit bericht

Ring:
Zuid-Oost Vlaanderen vzw

Auteur:
Marc Bulté

Gepubliceerd op:
3 April 2023 20:15